Thema's

Bewegen heeft zowel op korte als lange termijn veel voordelen. Na het sporten of intensief bewegen voel je je ontspannen, slaap je beter en kun je efficiënter omgaan met stress of tegenslagen. Door regelmatig in beweging te zijn, bouw je conditie op waardoor je je fitter voelt en meer energie hebt.
Wonen in Friesland! Wonen of gehuisvest zijn is de benaming voor permanent op 1 vaste plek leven, en dit wil je natuurlijk zo comfortabel mogelijk doen. Soms zijn hiervoor aanpassingen nodig, maar er zijn ook andere mogelijkheden die het wonen gewoonweg plezieriger maken.
Werken is een belangrijk onderdeel van een gezond leven. Werken gaat niet alleen om geld verdienen maar ook om veiligheid en zekerheid, en om de behoefte aan sociaal contact. Daarnaast hebben mensen van alle leeftijden behoefte aan erkenning, waardering en zelfrealisatie.
Je bent op zoek naar ondersteuning maar je weet eigenlijk niet waar je het (regionaal) zoeken moet. Ondersteuning kan bijvoorbeeld bestaan uit: begeleiding bij je financiën of bij het gebruik van je computer. Maar het kan ook ondersteuning bij arbeidsbeperkingen zijn.
Vrije tijd! Sommige mensen hebben er heel veel van, en sommige veel te weinig. Maar dat het belangrijk is voor je gezondheid, dat weten we allemaal. Voldoende ontspanning helpt bij het gezonder ouder. Er is genoeg te doen in je vrije tijd, maar wat past het beste bij jou?
Gezonde voeding is een belangrijk basis voor je gezondheid. Er zijn tegenwoordig heel veel ontwikkelingen en het onderwerp is tegenwoordig helemaal hip en happening. Er zijn veel nieuwe trends en zorgaanbieders die weten welke voeding het beste bij je past.
Door te ontspannen ontstrest je lichaam, waardoor je de verplichtingen van het dagelijks leven beter aan kunt. Ontspanning zorgt er ook voor dat je tijd neemt voor jezelf om dingen te doen die je leuk vindt. Daardoor sta je gelukkiger in het leven en kun je meer van het leven genieten. Bij ontspanning hoort ook voldoende nachtrust. Als je uitgerust wakker wordt, ben je beter in staat te doen wat je gepland hebt. Dat geeft weer een voldaan gevoel.
De professionele zorg zoals huisartsenzorg, thuiszorg, maatschappelijk werk, psychologische ondersteuning en ziekenhuiszorg. Het is belangrijk dat medische zorg goed vindbaar is, weet jij waar je de beste zorg kan krijgen?
G.O.W.! Súdwest-Fryslân
8 april 2017
Alles over gezond leven
Op zaterdag 8 april 2017 organiseren wij de tweede G.O.W.! beurs voor de regio Súdwest-Fryslân bij ROC Friese Poort in Sneek. Een platform over gezond leven. Samen met de Gemeente en alle regionale zorgaanbieders maken wij zorg zichtbaar voor de bewoners in de regio. Voor alle leeftijden.
sjna